Мисия и ценности/ за нас

Алпен Фарма Груп (Alpen Pharma Group) е основана през 1997 г. и обединява над 25 компании, които са специализирани в маркетирането, промоцията и дистрибуцията на фармацевтични продукти.

Централният офис на компанията е в Берн, столицата на Швейцария.

Едно от важните направления в работата на групата е организацията и провеждането на клинични проучвания на лекарства/вещества в съответствие с международните стандарти за добра клинична практика (GMP и GCP стандарти), което значително разширява списъка на предлаганите услуги.

Алпен Фарма в България

Над 10 години компанията е част от националния фармацевтичен пазар

Алпен Фарма България е основана през 2009 г., като част от своя основен партньор Алпен Фарма Груп, и работи успешно в сферата на здравеопазването, националния пазар на едро, аптеки и фармацевтични вериги, а също така и с крайни потребители.

Алпен Фарма България е изключителен представител на продуктите на Немския хомеопатичен съюз (DHU) за България

DHU е най-големият производител на хомеопатични лекарства в Европа, където се произвеждат оригиналните соли на д-р Шуслер.

През 2020 г. Алпен Фарма груп придобива от DHU патента за производство на водещите лекарства Инфлуцид, Тонзилотрен, Цинабсин, Ринитал, както и на серията за деца Мама Натура. Производството продължава да се осъществява в Германия, съобразно всички GCP и GMP стандартни за качество.

През 2016 г.

Алпен Фарма България въвежда и фитолекарствата на фирма „Д-р Густав Клайн” в портфолиото си.

От 2021 г.

компанията предлага на българския пазар и иновативната серия COLDISEPT NanoSILVER – за лечение на възпалителни УНГ заболявания на основата на наноколоидно сребро, включваща спрей за нос, спрей за гърло, капки за уши.